Sunday, December 26, 2010

1422


i wanted you to see what real courage is, instead of genting the idea that courage is a man with a gun in his hand.it's when you know you're licked before you begin but begin anyway and you can see it through no matter what.everything you do will come back upon you. 3-fold for the normal shit, 10-fold for the freaky shit.you can choose to be happy or sad and whichever you choose that is what you get. no one is really responsible to make someone else happy, no matter what most people have been taught and accept as true.

conclusion:
do not stand in a place of danger trusting in miracles.

Monday, December 20, 2010

yang tidak di duga..

past.
13. January.2008
tibe2 saje die hilang.pergi macam itu saje.Allah mengetahui.Al-Fatihah.

soon.
5.august.2011
akan dapat baby.not from mine!!tp akan dapat adik baru..

dear adek baru,
along shock ok!!!

end.

Saturday, December 11, 2010

wayang today!

cerita hari ni,gua pergi tengok cerita latest kat wayang.jgn tak caye.gua tengok cite HANTU KAK LIMAH BALIK UMAH.gua bukan lah peminat cerita melayu yang fanatik.biasa2 aje.tapi cite ni memang terbaik lah wat mase ni.hahaha.tak henti gelak.yang penting,tak seram sgt ok!!gua memang pantang betul tengok cite seram2 ni.

ni gua baru nak cari gambo2 hantu kak limah....but....hantu lain kua..gua terus tutup dan surrender mencari..
bedebah nye hantu.hantu betol kau!

cerita hantu kak limah tak de ah sgt pasal sambungan zombi.totally lain.cerita ni just sambungan macam ne kehidupan rakyat2 di kampung pisang itu.sekembali nya,husin(awie) dari oversea itu,muncullah hantu kak limah tersebut.kalau nak tahu lagi,hantu kak limah ni bukan dia sorang je.hahaha.g je lah tgk.tak rugi.berbaloi2!!

sempurna untuk menghilang tensen dari
1)nak bayar yuran (effect mood =abis movie tensen balik)
2)nak tgk hantu kak limah ni hot ke x(effect mood = mendalam)
3)dari tgk dua alam kan...(effect mood = tak rugi anda,tiada pronografi)

tgk lah sendiri!!
hhehehhe
seronook amaaaaat!!

Tuesday, December 7, 2010

tahun baru!!!

azam tahun baru:

1)solat awal waktu

2)jaga kewangan dengan sebaik mungkin.

3)jaga kata2

4)kerap balik umah daripada biasa.

5)ganti puasa secepat mungkin

6)sentiasa bermood baik ble kat bmi

7)tidak makan dengan pelahap nye

8)jd org yg sopan santun

9)belajar2 smapai lebam

10)bersabar dengan monyet yang ade

11)dont give up!!!

ok2..yg akan aku buat dengan bersungguh no4..
wink2..
new life begin..

Saturday, December 4, 2010

FYP

gua dh nk masok FYP!!haha..cepat betul mase berlalu.takpe.aku suke.lagi cepat lagi bagus.pelik betul rasa camni.selalu gua akan rasa sedih or what so ever lah.kali ni memang betul2 lain lah.enviorement memang aku tak berkenan.fullstop.

idea apa gua nak guna time FYP ni ek??gua agak buntu.gua tak pandai.xpe.ni lah proses belajarkan?bapak gua memang ade bagi idea yang amat bernas untuk FYP ni.tapi gua takut nak handle coz cam amat gempak.antara sranan beliau adalah kire volt kilat.wah.memang projek yang 2 amat popular sekarang.memang banyak duit boleh dapat.yang gua takut sekali sal nak wat projek ni macam ne?cara2 nye..how??

mencari partner or solo rider?ni pun satui hal yg gua amat pening.partner amat penting coz beliau akan memback up segala apa pun.but,sampai bila gua nk de back up?belajar nak wat back up sendiri pun bagos.sanggupkah gua untuk mengambil risiko itu?gua sendiri keliru dengan apa yang gua pikir.

bagaimana ye?gua amat2 lah buntu sgt.
ok..
1 bulan..
pikir smpi lebam..

Sunday, November 28, 2010

kerana yang berlaku itu,yang di atas maha mengetahui

yahoo!!cuti sem dah mula!!!mati lah kau semua assesment yang brengset!namun,hati aku tak tenang.sem ni aku x tak perform dgn baik.gile separuh raga umpama org gila nyanyi lagu maimunah!oh...maimunah..oh maimunah...

abai kan..

semakin dewasanya kita,semakin banyak perkara yang kita tak nak tengok dah tertengok.apakah?
ok camni.
1)orang orang tua yang gila kuasa(politik)
-amat menyampah,meluat,jijik

2)budak budak yang makin hilang akal
-budak(aroung age 16 and above) dah pandai kenal apa itu sex dan hasil nya terus buang dekat mana2 saje.sungguh.tak de keperimanusian.

3)kalau beralah kan bagus?
-siapa yang sangup beralah untuk menjaga keharmonian sesebuah komuniti?tak de sape..

4)kuat kritik
-memang ni lah part yang aku paling menyampah dan meluat.konon kau tu hebat lah?cet!

banyak sebenar nye nak kau komen tentang hal2 yang berlaku sekeliling aku ni.maybe bukan seluruh dunia.cukup lah dengan apa yang aku tengok ni,meluat sangat!

kalaulah ini petanda yang menunjukan umat2 kini kian melupai siapa yang mencipta mereka,aku yakin.ini adalah petanda untuk kita semua yang masih berakal untuk mengubah prespektif yang serong kepada yang lurus.


Friday, November 12, 2010

Saturday, November 6, 2010

pengetahuan yang berguna.sila amal kan

erm.lately aku perasan yang kat facebook now ni suke sgt bg2 post2 yang menarik minat untuk para facebooking terus meng'explore' apa saja selain dari tggu komen dari member2,jadi stalker,main game dan apa jua yang korang lakukan.

but..there something that aku tak bape suke sgt sal posting2 or sharing2 ni.de yang mengarut sgt.hampeh.kalau di fikirkan secara logik dan harifah nye,mana mungkin manusia boleh melahirkan anak tikus.even aku tak belajar biologi pun dulu,aku tahu juga bab2 pengsenyawaan ni.sal solat selepas haid.makin aku baca,makin aku konfius.terlalu kerdil aku di dunia ini.

tidak ketinggalan juga tentang kawin.hah!!memang aku suka baca posting2 yang cam ni.cerita islamic yang teratur yang terus buat aku terbuai buai ingin kawin dengan segera even tak pernah bersedia dari apa segi sekali pun.good.dari buang masa kan.jadi stalker ke an.teet..

yang sangat menarik yang aku nak share sgt2 ni sal hari kehancuran equal to HARI KIAMAT.buat aku rase seram sejuk.berdosa.hina

bacalah.kepada mereka yang belum sempat baca lagi,aku yakin.korang tak buang masa pun baca.

Gambaran Hari Qiamat

✐ Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yang lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yang tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri.


✐ Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman mafhumnya "Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?" Tiada siapa yang menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya "Kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa." Ini menunjukkan kebesaran & keagunganNya sebagai Tuhan yg Maha Kuasa lagi Maha Kekal Hidup, tidak mati.


✐ Selepas 40 tahun, Malaikat Israfil a.s. dihidupkan, seterusnya meniup sangkakala untuk kali ke-2, lantas seluruh makhluk hidup semula di atas bumi putih, berupa padang Mahsyar (umpama padang Arafah) yang rata tidak berbukit atau bulat seperti bumi.


✐ Sekelian manusia hidup melalui benih anak Adam yg disebut "Ajbuz Zanbi" yang berada di hujung tulang belakang mereka. Hiduplah manusia umpama anak pokok yang kembang membesar dari biji benih.


✐ Semua manusia dan jin dibangkitkan dalam keadaan telanjang dan hina. Mereka tidak rasa malu kerana pada ketika itu hati mereka sangat takut dan bimbang tentang nasib & masa depan yang akan mereka hadapi kelak.


✐ Lalu datanglah api yang berterbangan dengan bunyi seperti guruh yang menghalau manusia, jin dan binatang ke tempat perhimpunan besar. Bergeraklah mereka menggunakan tunggangan (bagi yang banyak amal), berjalan kaki (bagi yang kurang amalan) dan berjalan dengan muka (bagi yang banyak dosa). Ketika itu, ibu akan lupakan anak, suami akan lupakan isteri, setiap manusia sibuk memikirkan nasib mereka.


✐ Setelah semua makhluk dikumpulkan, matahari dan bulan dihapuskan cahayanya, lalu mereka tinggal dalam kegelapan tanpa cahaya. Berlakulah huru-hara yang amat dahsyat.


✐ Tiba-tiba langit yang tebal pecah dengan bunyi yang dahsyat, lalu turunlah malaikat sambil bertasbih kepada Allah SWT. Seluruh makhluk terkejut melihat saiz malaikat yang besar dan suaranya yang menakutkan.


✐ Kemudian matahari muncul semula dengan kepanasan yang berganda. Hingga dirasakan seakan-akan matahari berada sejengkal dari atas kepala mereka. Ulama berkata jika matahari naik di bumi seperti keadaannya naik dihari Kiamat nescaya seluruh bumi terbakar, bukit-bukau hancur dan sungai menjadi kering. Lalu mereka rasai kepanasan dan bermandikan peluh sehingga peluh mereka menjadi lautan. Timbul atau tenggelam mereka bergantung pada amalan masing-masing. Keadaan mereka berlanjutan sehingga 1000 tahun.


✐ Terdapat satu telaga kepunyaan Nabi Muhammad SAW bernama Al-Kausar yang mengandungi air yang hanya dapat diminum oleh orang mukmin sahaja. Orang bukan mukmin akan dihalau oleh malaikat yang menjaganya. Jika diminum airnya tidak akan haus selama-lamanya. Kolam ini berbentuk segi empat tepat sebesar satu bulan perjalanan. Bau air kolam ini lebih harum dari kasturi, warnanya lebih putih dari susu dan rasanya lebih sejuk dari embun. Ia mempunyai saluran yang mengalir dari syurga.


✐ Semua makhluk berada bawah cahaya matahari yang terik kecuali 7 golongan yang mendapat teduhan dari Arasy. Mereka ialah:

ⅰ- Pemimpin yang adil.

ⅱ- Orang muda yang taat kepada perintah Allah.

ⅲ- Lelaki yang terikat hatinya dengan masjid.

ⅳ- Dua orang yang bertemu kerana Allah dan berpisah kerana Allah.

ⅴ- Lelaki yang diajak oleh wanita berzina, tetapi dia menolak dengan berkata "Aku takut pada Allah".

ⅵ- Lelaki yg bersedekah dengan bersembunyi (tidak diketahui orang ramai).

ⅶ- Lelaki yang suka bersendirian mengingati Allah lalu mengalir air matanya kerana takutkan Allah.


✐ Oleh kerana tersangat lama menunggu di padang mahsyar, semua manusia tidak tahu berbuat apa melainkan mereka yang beriman, kemudian mereka terdengar suara "pergilah berjumpa dengan para Nabi". Maka mereka pun pergi mencari para Nabi. Pertama sekali kumpulan manusia ini berjumpa dengan Nabi Adam tetapi usaha mereka gagal kerana Nabi Adam a.s menyatakan beliau juga ada melakukan kesalahan dengan Allah SWT. Maka kumpulan besar itu kemudiannya berjumpa Nabi Nuh a.s., Nabi Ibrahim a.s., Nabi Musa a.s., Nabi Isa a.s. (semuanya memberikan sebab seperti Nabi Adam a.s.) dan akhirnya mereka berjumpa Rasullullah SAW. Jarak masa antara satu nabi dengan yang lain adalah 1000 tahun perjalanan.


✐ Lalu berdoalah baginda Nabi Muhammad SAW ke hadrat Allah SWT. Lalu diperkenankan doa baginda.


✐ Selepas itu, terdengar bunyi pukulan gendang yang kuat hingga menakutkan hati semua makhluk kerana mereka sangka azab akan turun. Lalu terbelah langit, turunlah arasy Tuhan yang dipikul oleh 8 orang malaikat yang sangat besar (besarnya sejarak perjalanan 20 ribu tahun) sambil bertasbih dengan suara yang amat kuat sehingga 'Arasy itu tiba dibumi.


✐ 'Arasy ialah jisim nurani yang amat besar berbentuk kubah (bumbung bulat) yang mempunyai 4 batang tiang yang sentiasa dipikul oleh 4 orang malaikat yang besar dan gagah. Dalam bahasa mudah ia seumpama istana yang mempunyai seribu bilik yang menempatkan jutaan malaikat di dalamnya. Ia dilingkungi embun yang menghijab cahayanya yang sangat kuat.


✐ Kursi iaitu jisim nurani yang terletak di hadapan Arasy yang dipikul oleh 4 orang malaikat yang sangat besar. Saiz kursi lebih kecil dari 'Arasy umpama cincin ditengah padang . Dalam bahasa mudah ia umpama singgahsana yang terletak dihadapan istana.


✐ Seluruh makhluk pun menundukkan kepala kerana takut. Lalu dimulakan timbangan amal. Ketika itu berterbanganlah kitab amalan masing-masing turun dari bawah Arasy menuju ke leher pemiliknya tanpa silap dan tergantunglah ia sehingga mereka dipanggil untuk dihisab. Kitab amalan ini telah ditulis oleh malaikat Hafazhah / Raqib & 'Atid / Kiraman Katibin.


✐ Manusia beratur dalam saf mengikut Nabi dan pemimpin masing- masing. Orang kafir & munafik beratur bersama pemimpin mereka yang zalim. Setiap pengikut ada tanda mereka tersendiri untuk dibezakan.


✐ Umat yang pertama kali dihisab adalah umat Nabi Muhammad SAW, dan amalan yang pertama kali dihisab adalah solat. Sedangkan hukum yang pertama kali diputuskan adalah perkara pertumpahan darah.


✐ Apabila tiba giliran seseorang hendak dihisab amalannya, malaikat akan mencabut kitab mereka lalu diserahkan, lalu pemiliknya mengambil dengan tangan kanan bagi orang mukmin dan dengan tangan kiri jika orang bukan mukmin.


✐ Semua makhluk akan dihisab amalan mereka menggunakan satu Neraca Timbangan. Saiznya amat besar, mempunyai satu tiang yang mempunyai lidah dan 2 daun. Daun yang bercahaya untuk menimbang pahala dan yang gelap untuk menimbang dosa.


✐ Acara ini disaksikan oleh Nabi Muhammad SAW dan para imam 4 mazhab untuk menyaksikan pengikut masing-masing dihisab.


✐ Perkara pertama yang diminta ialah Islam. Jika dia bukan Islam, maka seluruh amalan baiknya tidak ditimbang bahkan amalan buruk tetap akan ditimbang.


✐ Ketika dihisab, mulut manusia akan dipateri, tangan akan berkata- kata, kaki akan menjadi saksi. Tiada dolak-dalih dan hujah tipuan. Semua akan di adili oleh Allah Ta'ala dengan Maha Bijaksana.


✐ Setelah amalan ditimbang, mahkamah Mahsyar dibuka kepada orang ramai untuk menuntut hak masing-masing dari makhluk yang sedang dibicara sehinggalah seluruh makhluk berpuas hati dan dibenarkannya menyeberangi titian sirat.


✐ Syafaat Nabi Muhammad SAW di akhirat :

ⅰ- Meringankan penderitaan makhluk di Padang Mahsyar dengan mempercepatkan hisab.

ⅱ- Memasukkan manusia ke dalam syurga tanpa hisab.

ⅲ- Mengeluarkan manusia yang mempunyai iman sebesar zarah dari neraka.

(Semua syafaat ini tertakluk kepada keizinan Allah SWT.)


✐ Para nabi dan rasul serta golongan khawas juga diberikan izin oleh Tuhan untuk memberi syafaat kepada para pengikut mereka. Mereka ini berjumlah 70 000. Setiap seorang dari mereka akan mensyafaatkan 70 000 orang yang lain.


✐ Setelah berjaya dihisab, manusia akan mula berjalan menuju syurga melintasi jambatan sirat. Siratul Mustaqim ialah jambatan (titian) yang terbentang dibawahnya neraka. Lebar jambatan ini adalah seperti sehelai rambut yang dibelah tujuh dan ia lebih tajam dari mata pedang. Bagi orang mukmin ia akan dilebarkan dan dimudahkan menyeberanginya.


✐ Fudhail bin Iyadh berkata perjalanan di Sirat memakan masa 15000 tahun. 5000 tahun menaik, 5000 tahun mendatar dan 5000 tahun menurun. Ada makhluk yang melintasinya seperti kilat, seperti angin, menunggang binatang korban dan berjalan kaki. Ada yang tidak dapat melepasinya disebabkan api neraka sentiasa menarik kaki mereka, lalu mereka jatuh ke dalamnya.


✐ Para malaikat berdiri di kanan dan kiri sirat mengawasi setiap makhluk yang lalu. Setiap 1000 orang yang meniti sirat, hanya seorang sahaja yang Berjaya melepasinya. 999 orang akan terjatuh ke dalam neraka.

Rujukan: Kitab Aqidatun Najin karangan Syeikh Zainal Abidin Muhammad Al- Fathani. Pustaka Nasional Singapura 2004.


☞ Jika sekiranya kalian ingin mengumpul saham akhirat, sampaikanlah ilmu ini kepada sahabat² yang lain. Sepertimana sabda Rasulullah SAW: ❝ Sampaikanlah pesananku walaupun satu ayat. ❞ Sesungguhnya apabila matinya seseorang anak Adam itu, hanya 3 perkara yang akan dibawanya bersama :

① Sedekah/amal jariahnya.

② Doa anak²nya yang soleh.

③ Ilmu yang bermanfaat yang disampaikannya kepada orang lain.

sumber: Amar Sufi


*dari page islam itu agamaku.



Wednesday, November 3, 2010

let me know i done wrong,ok?

Anyway,thanks coz tegur aku and aku memang TAK SUKE!!!

kau tegur orang,then kau buat..what the f....kang aku cakap kau asek kate aku kuat carutlah pe lah.

aku memang jahat.tak perlu di pertikaikan.

kalau kau di tempat aku,dan kau tengok muka kau,aku yakin 100% kau mesti tumbuk muka kau sendiri.

annoying!!!

kalau kau pun tak penah fikirkan hal orang lain,asal orang nak fikirkan hal kau??
kau ada otak kan??
bagos!
gunakan!

ops..
bukan2..
hanya hal aku je kau ignore.
aku perasan,aku buat kental.
tak pe.beberapa masa lagi akan aku tinggal 'hell' ni.
keluar.aku tak mahu tahu lagi pasal kau.
aku benci sangat..

aku tahu,kau hebat.
sudah.aku meluat dgn kau.
kau banyak lah bersabar dengan aku.sebab lepas ni banyak lagi hal yang akan aku buat.
kau akan benci aku.@kau sudah membenci aku??
bagus jugak..
same..

aku benci kau.
kau benci aku.
kau block aku.
aku block kau.
kau buat muke.
aku buat muke.
kau buat tahi.
aku baling tahi kat kau..
ok?
adil bukan.



Friday, October 22, 2010

happy hour..

mai2,jualan hebat sedang berlangsung.
wait2!!
sudah berlangsung.maaf anda lambat.maka dengan itu saksikan lah happy hour kami.=]
*oh baby..

*gua memg kaki selit
*style guide!!
ok..
siap..
habes..



Tuesday, October 19, 2010

perfect disaster

hari ini,tgn aku meronta-ronta ingin menaip apa yang terlintas dalam pale otak aku ni..
td berborak dgn kawan.cerita lama terungkit.maaf.aku dah janji tak nak cerita.tibe2 aku excited nak cite.aku cube.lupa dan di lupai.

ok..
next

luahan hati si malang
: beginilah nasib diriku yang malang.oh tuhan....

luahan hati si -ve thinker
:sial!!!wtf..takat tu pun nak berkira ke??cis.dasar kedekut..sial23!!!!!
*negetive kn..

luahan hati si +ve thinker
:tak pe.rezeki xde kat sini.tempat lain.oh.rezeki anak2 kot nnt..
*anak2?


Thursday, October 14, 2010

sambungan DL a.k.a DL2

lagi satu,perkara DL ni sgt2 lah memberat kan pale otak aku.tak sabar rasanye nak abes kan sem ni dan memulakan semester baru dgn semangat yang...............baru.

aku merancang,Allah tentu kan.

nasib aku mungkin bukan dekat DL,
mungkin di tempat lain.

aku semakin kuat mahu percaya.
aku ni juga orang yang bernasib baik.

tapi sekarang,kepala aku mau pecah memikir kan pointer yang bakal aku terima.aku takut.tak nak jatuh.kawan2 carry mark cantek.boleh tarik nafas lega.maybe lah kan.
[di temani lagu sepertinya,fynn jamal]
*jp lagi kasi hantok kepala.


DL

jujur.aku cemburu gile2 r sekarang ni.ni hal dean list.kengkawan pun ramai je dah naik kat atas 2.jeles yang memdalam.

ok..

even aku tak dapat DL pun,aku masih lagi berilmu dan waras menjalan kan kehidupan. ada kau tgk aku bogel tgh jln?ada kau tgk aku cungkil mata sendiri? tak da kan.jadi aku waras.

ah,kau mungkin kata aku malas dll..aku akui.malas itu wajiib dalam hidup aku.tapi,utk pengetahuan korang yang pandang serong,senget or what ever,aku juga berusaha utk capai ke tahap itu.berangan,bermimpi,mengigau,semua lah.aku nak sgt.

aku tahu je kire voltage drop 2.aku tahu je nak combine kan mana2 circuit yang ada.(xde lah nk kata hebat ke pe).tapi aku amat terkilan ngn orang ni yang anggap budak yang tak da DL ni bodoh nak mampos,abes kan duit mara and parents and so what ever that bullshit said,but,korang tak tahu. betapa aku kecewa.meratapi pointer yang selalu mencecah 3.++ ni dah nak gali kubur sendiri.

usaha macam nak mati pun x dapat.apa korang ingt semua org senang ke dapat.kau cuba dulu r bai.then kau bukak mulut kau luas2 dan pekik."fida,kau memg bodoh".

hati aku memang sakit bukan kepalang r ni.se nak panjat pokok kelapa
*eh??

dah2,aku ada tugas nk di laksana kan.
tapi aku tahu nasib aku sem ni.
DL sgt jauh.
carry mark rendah.
bukan aku bodoh.
aku cuai.

cakap lah apa kau nak kata.
aku tgh bina mood study yg dah padam 1 bulan lps.

*kpd kwn2 yg naik pentas,aku sgt bangga ngn korg.congrats!!!i jeles tau.(nada gedik2).

Tuesday, October 12, 2010

okay..ini cerita seronok

seronok??

cerita 7.45 pg..
geliat atas katil.malas betul nak pegi kelas ni.lagi r.ni kelas machine.memang gua dah putus asa.ok2.no emo-emooan.gua bangun,g mandi.record hari ni,gua mandi kejap kerana air terlalu n amatlah sejuk(ikut spesifikasi sendiri).tapi gua tetap wangi.

8.15pg
elok je gua jalan kat lab robot,hati gua tak sedap.ish,gua dah lambat datang kelas??tak pe,sir pasti dah cam muke gua yang memang sememeh masuk kelas beliau tetiap pagi.tapi gua tgk,clasmate gua sume dok kat luar lagi.apakah??ah.gua tak mungkin.gua masuk 'bilik guru'."cik,sir MKJ de x rini?"gua memulakan bicara."xde r dik,beliau g intra se nye"kata akak comel itu.cilake.tak de kelas pagi2 buta ni.angkat kaki,terus pergi makan.

8.45pg..
punyalah syok gua makan roti canai(save budget),datang lah makhluk yang amat comel.kucing name nye.tapi sayang,gua agak kedekut nak kongsi roti canai bersama.akibat kedekut gua tadi,beliau memberi cakaran yang hebat pada tangan gua.nasib org kedekut.

...
now,gua tgh tggu nak makan nasi beriyani free kat electrical section.
perut gelora.
hati senang
makan free.

Friday, October 8, 2010

wanita gagah

kalau betul lah kau betul2 setia pada apa yang kau kata,maka aku akan turuti apa yang kau kata.
jika sebalik nya,aku amat terasa dan amat terasa dan amat terasa.sgt2.

buat masa ni..aku benci kau..

Ya Allah,berikan aku kekuatan.moga aku dapat harungi apa sahaja kerana aku mahu jadi WANITA GAGAH!!..

kau,ada otak.tolong fikir.kenapa aku buat camni.

sebab aku ingin jadi WANITA GAGAH.

-end-

Sunday, October 3, 2010

pagi pagi kecoh

kejadian pagi.
terasa sesuatu yang berlainan pada muka.aku abaikan.kemudian tanpa berfikir panjang,aku amek selimut tutup muka.betol.aku tak fikir apa pun.memang menjadi kebiasaan yang aku akan mengelap hidung tak kira masa..
tik tok..tik tok..
teeeeeet..pergh ai.bunyi alarm ni betul2 menggangu mimpi manis.ah.dah subuh.bingkas bangun.tiba2..mak aih,kejadah de darah plak pagi2 ni.aku membelek belek jari yang berdarah.argh.aku tak de pun g isap darah semalam.ngomel sendiri.

pergi ke cermin.arrrrrgh!!!hidung aku ligat mengeluarkan darah.umpama air terjun.terus aku pandang ke cadar.damn!!selimut pun kena.sarung bantal.cadar semestinya.ligat aku fikir.kalau anta kat mak cik dobi ni mau kena rm10.argh.gawat2..

bangun.solat.cuci.mandi.

*sebenarnye,aku memg liat bgn pg,tap di sebabkan ni.aku mandi dgn lama nye umpama dah lama tak mandi.


Saturday, October 2, 2010

again n again

who knew what will happen next.i try to accept whats going on around here including what happen in myself to.hard.very hard to explain how does i feel exactly.this entry may quite similar than previous,but trust me.it's much painfully and make me want to die or knockdown my head over and over until there no more left.

i always try and try to tell my self that there no way that the world gonna end because of that.easy to say but hard to be done. even though it's say only to myself,i always doubted what gonna happen if i follow or believe it.let it be??pftt..i hope so.for now,my tears were my best buddy no lasting ever i hope.but still need them to throw out what i feel,how pain it.let it go.

there is something,i still aim for.if anything that can kill me,i just wanna the truth.

*grammar error?abai kan.aku memang bebal.


Thursday, September 23, 2010

kalau orang bodoh tu memg dah di takdir kan bodoh atau baru je jadi bodoh?

Bongkak.angkuh.over.memang padan dengan apa yang aku dapat.aku kecewa.tapi aku mencuba.mencuba umpama orang bodoh atau aku memperbodohkan diri sendiri. Aku kasihan pada mereka yang sekeliling. Aku tak dapat bergembira bersama. Maaf lah kawan.bukan aku tak cuba. Aku cemburu. Aku menangis. Aku tak tahu lagi apa apa perasaan yang akan muncul mungkin membataskan apa yang telah berlaku. Aku orang bawahan. Mungkin..

Di sekeliling.aku suka.semangat positif yang korang bagi sangat baugus. Terima kasih.

Terlalu benak atau sukar menerima selalu menjadi perspeksi dan antalogi dalam apa jua otak yang kerdil.putus asa yang terlalu kuat.

Kalau lah ada sesiapa yang boleh terjemah kan apa yang aku rasa ni,sila lah jumpa aku.

=]

*gurau2!

-end-

Monday, August 30, 2010

aku juga tahu berseronok

sebagai seorang manusia,aku tak dapat lari dari perasaan yang sering bermain kejar mengejar dalam hidup ni.seronok plak die main kejar2 an.ok.abaikan..

di pagi yang indah,kerana aku bangun awal.aku pandang luar tingkap.ah,semoga tiada monyet menyinggah bilik aku.makanan banyak.tempahan kuih lagi.

ok.itu saja mau cerita.
aku puas.

end.

Tuesday, August 24, 2010

aku tahu,kau seorang manusia yang baik

24.8
banyak menangis.aku semakin lemah.nak mati ke

25.8
aku gembira sedikit.apa yang kau buat semalam mematang kan aku.biar lah banyak air mata yang keluar pun.maki hamun.tapi kau dah wat aku berpijak pada bumi yang nyata.untuk kau orang(yang betul2 orang),aku tak benci kau orang semalam.hanya kau je yang aku benci.meluat.sakit.kau sangat berkira dengan aku.bukan aku nak besar kan cerita.sebab itu aku taip di sini kerana aku tahu,kau tak pernah tahu kewujudan ini.

tapi kau dah wat satu tuduhan yang sangat2 menyakitkan hati aku.
tak mengapa.
ini realiti hidup.
tak kan sampai mati nak ada orang tolong.
dalam kubur pun sorang2.
aku ingin mati.

-end-

Sunday, August 22, 2010

thanks kawan!

a lot of thanks to u my dearest friend.jujur.aku tak bermaksud lain.kau telah menyedarkan aku.mungkin segala kejahatan yang aku laku kan tak perlu lagi di catit pada blog ini.cukuplah yang terdapat pada di kiri dan kanan ku ini.aku lalai.aku alpa.

tetapi kawan,pada catatan yang ingin ku catit kan ini lah yang membolehkan apa yang aku terlintas ingin di kongsi or menyakitkan pada yang sepatutnya.ye.mungkin sebab itu kau juge berpendapat bahwasanya simpan lah kejahatan yang ada dan lupa kan.

kawan,
aku juga manusia biasa.perasaan aku ini seperti kenduri kendara atau lebih best di describesition open house.macam macam yang aku rasa.dan kadang,boleh berubah dalam sekelip mata umpama kau sedang makan dengan gumbira lalu tercekik.boleh kah kau terus ceria dengan makanan yang kau jamah tadi?tak mungkin.mata kau mungkin kemerahan.menahan apa yang di telan dari keluar.malu.

btw kawan,
aku betul berterima kasih kat kau dah bukak bijik mata aku seluas2.kasi tengok apa yang sepatut aku bagitau dunia.terima kasih banyak!

-end-

Saturday, August 14, 2010

sebab.

well,aku tak nak cite panjang.isi penting yang aku nak bagi tau kat sini nape lately ni aku banyak keemo emoan.

*emo emoan??

firstly,aku dah bosan dengan keadaan sekeliling.i'm stuck!.nak wat ni tak kena.nak wat tu tak kena.ok2.aku mengaku.aku takut akan perubahan.then macam2 alasan lah yang kua.huh!and,benda yang paling tak boleh blah berlaku mesin basuh tak de.hish!memg pantang betul lah aku nak menonyoh2 baju an.aku tak suke.sejuk.ok2.sekali lagi aku ngaku..ye!saya malas nak basuh baju..(cis2)..

lastly(tbe2 last lak an??)..aku bukan nye robot.aku manusia yang penoh perasaan yang di anugerahkan oleh Allah.setiap sakit ade ubat.jadi.aku boleh rawat sendiri.well.aku bukan robot!

-end-

Tuesday, August 10, 2010

bingai

ye.memang.aku bukan kawan yang selalu terbiasa atau biasa buat korang gembira.dengan erti kate lain aku adalah seorang yang suka buat korang merana dan sensara.maaf.aku amat tak guna.

*tak payah lah korang nak kawan ngan aku lg.


oh..
aku rindu murtabak megi..

-end-

Thursday, August 5, 2010

never

sometimes.i cannot fix here.cannot be adaptable to everybody.i like to do by my own.
-aku try speaking-

one thing that really make me release when sleep.sleep is the best ever.
-gampang gle ayat-

ok.ni

mulut sering bercerita.tak sama ngn hati yg rasa.susah di ungkap.susah difahami.apa yang dirasa,selalu mengharap agar telinga yang gemar mendengar terus mendengar dan yang penting terus setia.

apa yang kita rasa,tak pernah sama.

kau terlalu hebat.aku malu.

-end-

Tuesday, August 3, 2010

kau sgt annoying.

berhabuk.bersemak.description of my blog.

semester ni sgt buat aku rasa give up.meluat.lately nak emo semacam.pesal ntah.pms??maybe.ntah pape.nak kawal perasaan pun tak reti.seronok kalau boleh program otak nak soh pk ape.damn.asal lah menatang ni tak da.nguks!!

the annoying part
seperti biasa,aku selalu terasing dan mengasing demi kau.cis.annoying sungguh.tak pepasal aku kena layan ko je.hish.meluat.kadang2,aku selalu nak jauh dari kau.kejam pula rasanye.kang aku yang sakit.

the serious annoying part.
ok.serius.

the really2 annoying part.
really2.annoying!aku benci kau!

the annoying part 2
aku tahu.aku tak sehebat dan secantik kau.dah.jangan nak wat aku terus rasa annoying kat kau.

the annoying place
bmi.tak da mesin basuh!gila gampang!
*-bukan aku pemalas-

another annoying thing
semoga kau bahagia dan jangan ganggu aku lagi..

end of annoying..
end.

*pe yg cube aku sampai kan ni??(!=,=)

Saturday, July 10, 2010

maaf lah

entry yang lepas sangat gedik.huh!lantak.

emosi yang agak tak terkawal.susah mencari persamaan yang boleh mematikan emosi tak terkawal ini.indah nya.macam buat math.cari jawapan.siap.hilang tekanan.aku suka begitu.tak dapat jawab,renyuk kertas.hilang masalah.mulakan kertas baru.masalah baru.jawapan baru.selesai.pernah buat untuk mencari kelegaan.tulis apa yang tak puas hati.campak.bakar.tak jadi.mungkin kena bakar otak.kasi lupa semua.

*aku penat

cemburu yang seakan makin menebal makin buat hidup sengsara.hidup yang penuh syak wasangka.rendah diri yang tak pernah sudah.

end

Tuesday, July 6, 2010

i feel so loser!

sesungguhnya aku sangat tidak menyukai perasaan ini.bukan cemburu.perasaan seprti orang bodoh melebihi dari cemburu.

mungkin belum sampai masa untuk mengecapinya.sudah lama ku tanam dalam hati.Allah bagi rezeki sama banyak kepada semua orang.bumi ini bulat.eh,ada kena mengena ke?haha.malu juga nak berdepan.kerana rasa rendah diri.tak hebat.sering kalah.

i'm a loser.

end

Wednesday, June 30, 2010

kawan lama 1

awal tahun form 1.
seperti biasa,aku selalu kebluran mencari kelas aku.kawan seangakatan time darjah 6 semua kelas lain.mereka budak pandai.so,kelas atasan.aku kelas bawahan.keliling gak mencari kelas 1C ni.aku pun tak ingat nama penuh kelas ni.yang aku ingat guru kelas aku ialah cikgu sains yang still aja adik aku sekarang.

there!aku dah jumpa kelas aku.la.kena duduk belakang lak.belah kanan.aku tak suka posisi dan koordinat kedudukkan aku.duduk.memgeluh.sebab aku pendek dan tak nampak pun pe yang cikgu sains tulis kat depan.lantak r.tak de mood pun nak tau semua.kena tinggal dengan kawan.hidup lah sendiri cik fida.sensorang melayan diri.pusing2 kepale.memang aku tak leh terima koordinat kedudukkan aku ni.hish..

"nama saya fida.awak?"aku ramah tamah dengan dak sebelah aku.tak kan nak senyap kot.agak biadap dan kekurang ajaran di situ."nadia"ringkas dia menjawab."sombong"monolog dalaman.aku buat tak tahu kat dia.lantak r.hari2 berlalu dengan aku buat tak reti dengan dia.

"yang kt belakang 2,nape asek termenung je?mana buku teks?"jeritan halilintar cikgu math tibe2 menjengah ke telinga ku.ergh.aku tak nak belajar lagi r.rungut2!dengan selamber " tak bawak cikgu"."dah tau tak bawak,tak reti nak pinjam dekat budak kelas lain?nak je aku jawab,"ala cikgu,saya tak de kawan kat sini".tak boleh.kang jadi kontroversi kat situ."tak pe,kongsi lah dengan saya"nadia bersuara.hish.pandai lak ko selamat kan aku."saya kongsi dengan dia cikgu.tangan menunding ke arah dia."lain kali jangan kongsi2.saya tak suka""ok cikgu"baik nye dia ni.selalu tak nak tegur aku.

tengah tahun form 1
aku semakin nak tahu lebih dekat sal dak sebelah aku ni.aku bukan lesbian k!aku masih lagi bernafsu terhadap kaum2 adam.huh!dah banyak cakap.seronok!pergi sekolah pun de semangat.macam2 borak.kitorang banyak perbezaan.tapi selalu masuk kepala.time2 camni lah sukan rancak kat sekolah.aku yang memang sejak dulu lagi suka kan sukan.time sekolah rendah tak dapat masuk.badan kecik dan tak de bakat.positif nye aku fikir.

akhir tahun form 1
result keluar.yea!dapat top 5.ala.kelas bawahan.pe lah sangat.nadia pun sama.kalau tak salah.yang paling menakutkan aku time ni,kelas ape yang aku masok pasni.ala!jumpa orang baru lagi.ni yang paling aku tak suka.satu hal kelas time ni,ada pulak pemilihan masuk kelas berdasar kan jantina.hish.aku tak bape nak kisah pun.tak masuk kelas 2A pun tak pe.tak layak.tapi tak pe.kerana nadia masuk kelas same dengan aku!yea!aku suka sangat2.permulaan tahun baru yang semangat waja!

*aku sambung nnt k..

Tuesday, June 29, 2010

badan dan perut

cuaca hari ini memang tak menentu.pagi tadi bukan main terik lagi.rasa nak tanggal kot sume baju.sampai petang pulak,hujan lebat bagai nak rak.mencicit aku mencari alas untuk menyelimuti tubuh ku yang comel ini.efek dari cuaca yang cam ni,aku demam yang tak demam.kejap panas,kejap sejuk.amat tidak menyukai nya.huh!

tadi dah tidur awal.pas je solat isyak terus lelap.mata ni hari ini mintak di dodoi gitu.gedik.nampak nye tidur tak panjang.roh pun dah datang balik masuk ke dalam badan.perut berbunyi kencang.umpama hujan lebat yang turun petang tadi."tlg tuan,di isi kan pape dlm perut mu ni,lapar sih!".bangun terus.g masak maggi telur plus nugget tempura ayamas.ni pun baru pas melantak.kenyang.perut pun senyap.hepi agak nye.

btw,perut ni pun satu hal.makan nak demand je.hish.mau di cubit,sendiri sakit.huh!biar kan ko perut.ko tak tau ke kocek tuan mu just ada rm 20?hish.bulan ni belom masok duit nya lagi.so perut,belajar bersabar k.lagi pun nak bulan puasa dah.kawal nafsu anda!

*tgh mengganti pe yg ptt di ganti.hahaha

end

Monday, June 28, 2010

rahsia

hanya aku dan engkau tahu akan kebenaran itu
moga engkau terus dapat buat aku percaya.
aku sayang engkau.

biar saya luahkan.

hari ini,memg aku nak meluah n terluahkan ape yang aku rase.

1.saya takot and jeles!
2.saya takot and jeles2!
3. saya takot2 and jeles!
4.saya takot2 and jeles2!

aku memg tak suke ade 4 perasaan di atas.selalu buat aku bad mood and akan berprasangka buruk.cis!yang terjadi betul2 buatkan aku jadi berhati hati dan terlalu memilih.dari luaran aku seperti tidak kesah.dalaman aku umpama ombak2 yang kuat.macam2 aku nak tahu.dasar 'tak kesah' ini selalu memakan diri sendiri.last2 sendiri saket.erggh!dah byk kali cakap pn,aku maseh takot and jeles.

p/s : aku pn tak tahu nak luah cm ne.

end

Thursday, June 24, 2010

bulan jun

bulan ni adalah bulan rajin aku menaip dekat blog ni.mengapa?kerana bulan ini bulan duduk saje di rumah.tiada assignment or lecture yang selalu menggangu mood menaip.lagi satu bulan jun ni adalah besday adik ku tersayang NOOR HASLIZA.saje je aku capap nama kau kt cni!hahaha.tahun ni xde kek kerana anda dah besar k.g beli kek diri sendiri!haha.sekali lagi,bulan jun ni kn tengah2 tahun.so,ia melambangkan keseimbangan hidup selepas 6 bulan hidup pada tahun ni.huh!sya sudah melalut.

****************

ini adalah part jiwang!

masuk tahun ni,dah 3 tahun bersama.wah.kalau kahwin dah 3 anak aku!!hahaha.ngarut lagi!seperti yang di ketahui,aku dengan en pembeli stapler baru sahaja keluar dating.seriously,until now.aku tak caye aku still lagi bersama en pembeli stapler.mula2 start bersama,macam2 jadi.ada orang dengki.ya.aku tak mahu ingat lagi hal itu.boleh di katakan sekarang aku sayang amat sama en pembeli stapler!wah.kejiwangan melanda.malu rasa nya nak menaip lagi kerana aku akan menjiwang sehingga anda semua meluat!teet!cukup2.ini adalah part jiwang saya!

*gelak2!..

end

Tuesday, June 22, 2010

cabaran.

ye!saya bangga dengan diri saya kerana berjaya utk tidak makan fast food selama 2 minggu!haha.kepada yang kurang mengenali diri ini mungkin beranggapan "ergh.gedik gle mau post cm ni".adakah anda tau bahawa saya amat addicted to fast food?seriously,i'm eat a lot of them and then suffer alone.suffer alone??when the main thing (money!)were less n empty,my perut meronta-ronta mau kn mereka,the owner cant full fill it.then.my perut tidak mahu menerima makanan lain even lapar tahap bunyi yang kedengaran oleh cuping telinga yang berdekatan.worst!perubahan pada diri yang semakin mengembang semakin hebat!penambah selulit yang terselit,pertukaran saiz dr M ke L.maybe XL jika di teruskan aktiviti ini,pengembangan peha yang luar biasa dan paling penting,kesihatan di hari tua akan terjejas!

*******
teman ke sabak bernam.

perjalan yang jauh.seronok.pamandangan baru.yang boleh aku kata kan. "ku lihat hijau!"serius.tidak ku sangka begitu jauh nye tempat itu dari tempat ku.wah.makan cendol smabil bermain main manja bersama abu.abu adalah spesis yang sangat manja dan suka di belai.aku jenis suka ambil kesempatan bila ada peluang.aku belai abu.selembut lembut nya.abu pn tertido manja di peha ku yang kian mengembang dek fast food.manja nya abu.aku ske abu.oh abu.aku merindui mu!lupa pula nak ambil pic beliau.boleh korang sume tgk.betapa comel n manja nya beliau.korang juga mesti mahu kn nya!dan akan buat seperti mana yang aku buat.btw,abu adalah kucing jalanan yang amat comel.aku sangat suka kan kucing.tidak dapat mengawal diri.so,jangan fikir bukan2!



*lebih kurang macam ni lah saiz dan warna si abu.

btw,lupa nak mention something,i go with en.pembeli stapler.=]

-end-

Sunday, June 20, 2010

family potrait.

bahagia.memg itu yang aku fikirkan selama ini.sangakaan meleset.ketiadaan anda telah mengubah dari bahagia kepada derita.pertama,derita kerana anda tiada.rindu yang tiada penghujung.kedua,derita akibat ego masing masing yang ingin menang.tiada mengalah.putus saudara tidak pernah terlintas.u talk about money?ergh.boring.tidak mahu tahu lagi masalah itu.selalu mengharap agar kembali seperti dulu.bahagia.seperti dalam gambar.we look pretty.let let we play pretend act like the potrait.simple.goes it naturally.



hoping never last.

-end-

Friday, June 18, 2010

rumah riuh

tajuk diambil sempena post latest dr fb ku.haha.hari ni sume de.bukan senang gak nk kumpul sume adek badek.huh!btw.dgn keadaan yg blom mnd since ptg td agak merimas kn jiwa dan raga ku.huh!ok.sy mnd now.

-end-

Thursday, June 17, 2010

kerajinan melalut

tibe2.satu kuasa dtg.haha.rajin menaip.perkara yg ingin ku sampai kn kt sini,aku sgt geram ngn broadband aku!!damn u broadband.sakitnye hati gue!time2 ni r mau wat hal.hish.pale ku pening2 lalat dek broadband tersebut.pergh.

*****

setiap kejadian ade hikmah dr Nya..

ye.percaya.dari dulu lg.bukan menyangkal.sbg manusia,aku bukan seorg yg penyabar.aku mahu habuan yg cepat.maaf.aku memg begini.tapi.aku yakin terhadap maha pencipta ku.terima kasih Allah..

-end-

Saturday, June 5, 2010

bukan senang

aku kembali menaip.taip dan taip.atas kejadian malam td,aku bru je dapat reult yg latest.alhamdulillah.ok.syukur kerana aku terlalu byk main sem ini.tidak serius buat keje.sgt dasat!!result bukan seperti yg aku nak.xpe.sem depan de lg.ok.xmo cite sal ni lg.

******
kerana terlalu lame tidak mengupdate blog sendiri mahupun diari yg sudah berhabuk dek kerana kemalasan melanda,maka bersawang lah.ok itu bru mukadimah.perkara first yang aku nk cite ni stat dari bulan 5..

[1]after exam join MMOC
sesungguhnya,aku agak teruja menyertai.namum seperti yg ku jangka,aku tak kan dpat.haha.awal2 sudah give up.bukan pe.sy memg agk LAMPI dlm pengkomputeran ini.huh!

[2]after MMOC ke kelantan.
kelantan.ni kali ke dua pergi without parent.sy sudah besa ma!bukan pe,selama ni pn gerak ngn datuk n datin.agak payah ble mau gerak ikot haluan sendiri.ok.bukan ini yg nk cite.yg special g kelantan ni,gerak ngn siti hajar mohamad n the most important is...naik kapal terbang,first.ye2.aku mengaku.aku agak jakun time 2.akibat kejakunan,kami hampir terlepas flight.wait.bukan slh kejakunan ku.tapi.instant message yg di hantar oleh syazana n kami x membalas lh akibat kelewatan dan ketinggalan.ok.abg itu sgt membantu.bg tiket free.naseb baik kami perempuan.huh!

sampai je,tros g umah syazana kerana itu lh hotel kami.perjalanan utk mggu itu telah di selenggara oleh syazana sendiri.sy mengikut sahaja.memg enjoy.sgt fun disana.dgn kehadiran kak mimi.celoteh yg x pernah letih.sy kagum!6 hari disana.sume syazana organize.tq syazana.hee.best part adalah kolam umah syazana.sy sgt suke.even tgh mlm pn boleh terjun.xkire pe.i like that pool n now miss it!

then.pulang selepas 6 hari..

[3]after kelantan ke reunion 5awam1
kepala yg wat sume ni adalah ketua n penolong kelas aku.i mean main characters here.lame jge x jmpe diorg.dekat 3 tahun kot.last jmpe together2 cm ni after last reunion before everybody gooing back on further study.yea!suka dapat jmpe.penat x terkira.yg amat ok!

pengumpulan rakan2 ke rumah2 ampang.

jumaat.dak2 laki sume ke rumah syabet n yg perempuan ke rumah radhi.total yg g 14.4 je pn gurl nye.agak kuciwa xdpt jmpe yg xdtg.xpe.t wat lg.[ker n radhi yg ckp].hari ni sgt memenatkn kerana baru nk decide menu apa.so..kami[wanita yg ada!]dgn pantas berfikir.haha.dak laki pn begitu jge ma.

kejadian pelik pada ini hari
1)ketiadaan menu
2)di tegur kerana berpakaian x sepatutnya
3)plg penting.AYAM XDE!!
4)ke selayang cari ayam.
5)tdo yg tidak cukup.

sabtu.yea!hari mu tiba.haha.dak laki sgt poyo."kol 8.30 pg gerak!"lame jge kami menunggu.kol 10 pg bru dtg.erg.mate penat.xpe.kami meneruskan perjalanan ke sg lopo.smpi kt sne,haha..xmau cite.tgk je r pic2 kami.pjg sgt mau cite.sgt fun!

*pasni wat after 3 year lg

[4]home sweet home
makan.tido.makan.tido.

(=.=")huh!
-end-

Sunday, May 9, 2010

[r.a.s.a]

selamat hari emak.
mak..mak..mak..selamat hari emak..emak nye hari ni..tak tahu nak kata apa lagi..syg yang amat..tiada bandingan..selamat hari emak..noktah..

*hope mak suka hadiah tu..ngeee...

instant message..
ye..saya tahu..pesanan ringkas..memg mengharap..tertera nama anda disitu..trimas ye kerana hantar pesanan yang terlalu ringkas..sgt!tak pasti..saya suka atau duka bila membaca..kerana jimat masa..pesanan sekadar 3 perkataan..memg..bagi saya..anda jgn hantar lg boleh tak?sakit hati..ye..saya tahu anda sibuk..saya pun xde merengek nak anda balas pesanan itu..anda telah buat saya terasa..malam tadi pun begitu..saya terasa dengan anda..semoga anda bahagia hari ini kerana diri ini x mahu hantar pesanan ringkas kepada anda..saya merajuk??tidak ye..saya tidak mahu mengganggu anda dan anda boleh fokus belajar..good luck..

*fon di bwh bantal..

-end-

Saturday, May 8, 2010

[c.e.r.i.t.a.2]

sebulan..
sibuk dgn study n exam..semakin gile..semakin susah..or..am i going stupid??ergh..rumit..semakin rumit..simpul semakin ketat..otak sendat..ok..exam sudah abes..

diri?
erm..aku memg pentingkan diri..kerana diri ini milik yg kat atas n keluarga..semua yang aku buat di dunia ini akan di hitung..di hisab..takot..memg..tapi masih mengulangi..bagaimana mahu lari dari nafsu yang berlagak seperti kawan baik..susah kan?diri kian tenggelam..kelam..suram.sakit..bila mende depan mata yang salah susah nk tegur..serba salah..kalau menegur,akibatnya masam muka..maki hamun..niat yang asal untuk kebaikkan berakhir sengaketa..bukan ini yang ku pinta.ego menguasai diri..aku tak nak orang berkata kata diri ini tidak reti menjaga apa yang sepatut nya di jaga..maaf..kata kata aku sgt kesat..terpaksa..tidak mahu malu..kalau diri ini sahaja yang malu tak pe..keluarga.aku tidak sanggup..orang mengata..sakit..mahu sja aku tumbok orang tu..

sekeliling..
penting kan diri kerana tidak sanggup lagi mengikut kata dan arahan..mengapa diri ini yang dipersalahkan 100%?atau aku akui?terpaksa demi hubungan yang terjalin..kadang kala kita mengikut haluan yang kita sendiri tak pasti ada kerana apa yang rancang tidak semesti mengikut spesifikasi yang kita tentu kan..perubahan yang dibuat tanpa ada mana2 pihak yang mencampuri memang selalu terjadi di benak fikiran..ilham mungkin..ego?salah satu juga..geram..mungkin selepas ini tiada lagi rancangan akan dibuat bersama..takut kecewa mungkin..sungguh tidak adil bila 100% in my shoulder..di pandang serong..fine..i'm fine with it..backstabber musnah kan segala nya..orang yang di percaya terus membongkar kan apa yang sepatut menjadi rahsia..namum..aku masih lagi berkata-kata dan membongkar apa yang ada pada isi hati yang tidak mungkin siapa tahu apa maksud sebenar penceritaan yang ingin ku sampai dan akhirnya menjadi sengketa..bukan salah kau..mulut ini selalu ingin meluah kan apa yang terisi dalam hati..teruk..parah..tidak ingin gaduh..cuma hati kadang kala terasa tiap butir keluar dari mulut kau..aku tahu..kau terbaik..kau selalu dapat perhatian..namun,bukan bermakna aku cemburu..cuba diri anda berada dalan diri ini..pelbagai anasir jahat ingin anda kata selepas itu..sesungguhnya..aku amat terasa diperlakukan sbegini..

-end-

Sunday, April 11, 2010

[p.u.a.s]

[0]
kedatanganku sekali lagi tidak di undang..serbu bilik tiba2..aja dh guling2..bg punch baek punye kat aku..memg ini naseb ku..

*aja muke terkejut gle..hahha

[1]
ke bilik pise pula..tiada kejutan..sengeh2..pise wat xatu ngn aku..cis..beliau dah dapat hidu kedatangan aku..kuat betol hidung beliau..kak moon pn satu..dah kate rahsia..g gtau pise lak..hadoi..patut lah msg ku tidak di balas[walhal pise x tgk pn henfon 2..ngeee]..

*pise semangat wat math!

[2]
makan2 pizza..memg kami x reti dok diam..bising nye..lagu kat pizza makin kuat..nak soh kitorg senyap r 2..lagi kuat ktorg cakap..sup cair..mintak cheese powder pun lambat..sampai abes sup...telan jelah..gila makin menjadi...tapi kami x minum kopi..aja n pise masih lagi study..cam dak nerd dah aku tgk..bukak buku kat atas meja..memg cam dh tempat study dah..tapi..tak berpanjangan..kegilaan makin menjadi..memekak memg hobi kami..semoga korang boleh jawab test math!!!hahah

*mengingat rumus

-end-

Friday, April 9, 2010

[c.e.r.i.t.a]

ini bermula..

[0]
petang..

seronoknye makan mcd..lme xkumpul bersame..menikmati mcd yg kian xdpt dihadam oleh sang perut..oleh sebab itu sahaja choice yang ade,sang perot teros menerima tanpa membantah..

*x berapa kenyang pun..=[

bukan apa..terinagt sewaktu makan2 ini..topik yang di utarakan amat memberangsangkan..topik ini berkaitan ngn cikgu..sungguh..aku sendiri rasa nak jadi cikgu lepas bincang sal topik ini..bermula apabila bong n semah terpaksa pergi ke lab untuk menyiapkan mini projek..terpancar muka kepenatan mereka..aku n hasan masih 'bahagia' kerana belum lagi menempuh ke alam mini project itu..next week,baru kami bakal menempuhinya...

cikgu yang smart.
hasan cerita pasal aunti nya yang bekerja sbg cikgu..first yang betol aku rase hebat tentang cikgu ni,diorg dh jmpe pelbagai ragam manusia kt dunia [sekolah je pn!]..macam kes yang asan cite..yang aku ingat..pasal anak murid cikgu yang sangat bermasalah..budak ini adalah perempuan..budak ini sudah mengerti apa itu seks!budak dah tau..ape yang diorg beljar selama ini??memang tidak menghairan kan pun sekarang ini..banyak yang sudah jadi pun depan mata kite sume kan..dekat dada akhbar..macam2 hal..buang anak..blender anak..manusia kian hilang pertimbangan apabila masalah muncul..tett..bukan ni nak cerita...budak ini telah mempunyai banyak rekod burok disekolah..keluarga budak ini pun rase nye seperti tidak kesah ape yg terjadi pada budak itu..wait!!lupa nk bagi tahu..budak ini adalah pelajar sekolah rendah!yes!sekolah rendah!

tadi pasal murid..kini pasal cikgu pula..antara cikgu2 pun masih mempunyai jurang antara diorg..well..aku ingat kn bila dah keje sume matang kot..x jgk..cikgu A ini mempunyai bilik sendiri..bilik beliau di bawah tangga..ini bukan diskriminasi yang sekolah buat..tp..cikgu A sendiri yang menarik meja lalu duduk merasakan bawah tangga itu selamat untuk beliau [maybe??].cikgu A sebelum ini tadak begitu..selelepas satu kejadian menimpa,beliau terus jadi panas baran..[asan yg cite cm ni kt aku]..cikgu A ini tidak boleh bergaul dengan orang ramai..aku memang solute gila sama beliau kerana memcari insitif lain untuk mengubati penyakit beliau..orang boleh terus mengata..cikgu boleh tutup telinga then bawak meja duduk bawah tangga..aku ske kau!!hahaha

lepak punya lepak...baru sedar..wah..kami belom asar lagi...

*jam menunujukkan 7 malam..hahha

[1]
malam..

selepas isyak..aku pun lepak sekali lagi ke bilik mereka ni [memg aku xtau malu!]..esok ade assesment math..susah gak bab ini..aku selama ini pandang sebelah mata je..ingatkan senang..amek ko..payah gile..sakit otak aku sebelah kanan ni..study dgn semah..semah sgt hebat..beliau sgt berdedikasi..mencari setiap solution sampai ke lubang cacing..asan plak asek sengih2 mengadap laptop..dh phm..hahaha..study berakhir pada pukul 3 something apabila semah bukak cerita korea..hahaha..ingin tunjuk kt aku sape kanja..aku pn xingat nama cite tu ape..huuuu

[2]
pagi..
penat gila..serius..penat gila aku time..semah sgt dedikasi membuat math td..ain pn sme..sungguh aku kagum dgn kamu berdua..memang soalan sama dgn apa dah buat semalam..tp semalam aku masih ingat kanja!!hahaha..otak sakit kian sakit..

*otak kanan yang sakit!

tengah hari - petang

saya sedang tido!!!

[3]
malam..

matlab..
ni lagi satu ..sgt lh dasat nak buat..dengan x phm..dengan keadaan malas..selamat kak mas ada..beliau hebat jugak wat mat lab ini..yang nak aku cerita kat sini sebenarnya bukan pasal matlab pun..tetapi kegilaan kitarang semua selepas minum kopi..haha..
semua jadi gila..tak reti duduk diam..macam2 hal dibuatnya..mungkin hormon2 kami semua sedang ligat bergerak gerak dalam badan..hahha..memang malam ini semua gila..namun..kegilaan ini hanya 2 jam shj..selepas ini semua senyap..mungkin kesan kopi tadi telah hilang..tak sebenarnya..meraka sedang menonoton video kehidupan Rasulullah S.A.W..sedih dan insaf selepas mendengar video itu..

*cinta Rasulullah S.A.W terhadap umat sangat tggi,,bagaimana dengan kita??

-end-

Tuesday, April 6, 2010

[g.i.l.a]

gila..
one word tepat buat aku lately ni..
bkn aku skt otak..
hati skt..
bagaimana ingin memaafkan org..
tanpa menampar muka beliau??

*boleh kah aku begitu?

gila
semakin byk berfikir..
semakin byk kesimpulan..
yang makin tersimpul..
akhirnya..
simpul yg menyimpul..
terus simpul..

*simpul-simpul

gila
tiba-tiba..
mende yg selama ini ..
yang tak ku ketahui kewujudan..
muncul..
argh..
sempat ke..
nak habis kan sume..

*assigment yang menimbun..

gila
takot..
akan kehilangan kau..
kejadian dulu..
betul- betul wat aku gila..
menjadi gila..
mempertahan kan..
apa yang aku tak pasti milikku..
yang aku tahu..
perasaan itu aku punya..

*kian gila..

-end-

Monday, April 5, 2010

[p.e.r.a.s.a.a.n]

sungguh..
byk aku nk cite..
tgk r..
kalo tgn larat nk taip..
perut terus diam tanpa keroncong utk makanan..

*heee

[0]
susun-susun..
fikir ayat..
mana nk start dulu..
yeah!!
susunan kata yg pertama...

[1]
baru balik dr 'bercuti' ke MFI..
seronok sgt..
thanks kawan,sahabat,teman..
menceriakan hidup
tp..
kedatangan tak kena waktu..
maaf menyusahkan kalian
maaf semua..

[2]
kawan,sahabat,teman..
disini..
kau orang sgt istimewa..
maaf atas kekejaman yg telah aku lakukan..
harap korang sgt enjoy..
dgn kekejaman yg aku wat..

*gelak2!!

thanks sgt..
tolong macam2..
termasok perangai aku..
yang kadang2(or selalu) x masok akal..
hope..
we together until end..
without any tears..
syg korg sgt..

*terharu..

[3]
him..
tq...being in my life..
3 thn dh kite..
xtau cm ne nk cakap..
really l.o.v.e..

*love

[4]
parents..
mak n abah..
along memg syg
sgt2..
sggp gadai nyawa sendiri..
demi kebahagian mak n abah..
kagum ngn kekuatan mak n abah.
melayan karenah anak2 yg kecoh..
maaf..
kami selalu buat perangai..
maybe ini tanada pembesaran.
utk kami menjadi matang..
harap mak n abah sabar..
layan kami semua..

*peace!

[4]
darah sedaging..
korang memg chill.
babi..babi..
memg x lekang dr mulut korg..
termasok aku..
sungguh..
korang kekuatan..
utk terus menghadapi..
realiti hidup yg seketika ini..
semoga kita menjage sesame kita..

*b++i..
hahha

epi..
memg sedih ketiadaan ko..
memori dulu tak pena luput..
even aku tak da external 500gb pn..
ko ttp dlm ingtan n doa..
jmpe di mse yg lain..
love u..

*al-fatihah..

[5]
kepada yg maha Esa..
Tuhan ku yg satu..
Allah..
sungguh..
kelu lidah..
tgn terhenti..
ingin bercerita ttg Mu..
ampunkan aku..
mungkin aku terlalu jahil..
n..
aku dlm proses..
mengenali Mu ya Rabbi..
maaf..
tolong aku Ya Allah..
membimbing aku ke jalan yg benar..
aku terasa aku sgt lost..
proses yg amat perit ku rase..
tp..
ini adalah utk kebaikkan diri sendiri..
yg mampu menolong di waktu yg lain..
sememgnye..
syaitan 2..
sgt keji..
Ya Allah..
kuat kn iman ku..

*amin

Saturday, March 20, 2010

[c.a.s.e]

kadang aku ni ske pk yg agak trok2..cm hal2 jd akibat dri aku sendiri..maaf ye kpd sesiape yg kena.dh try nk ubah...but..its getting worst..cm ne ni..aku nk jd manusia normal gk..sush gk ek..pk nye pk..aku dh lg trok..bleh x if x berpk??pena wat...tp tetap xley..adoi..bak kate member aku,aku i negetive thinker..haha..mle2 x ngaku..then..admit..ye!!sy memg negetive thinker..

Sunday, January 31, 2010

[t.o.t.a.l.l.y.o.u.t.o.f.c.o.n.t.r.o.l]

lokasi : umah the best
mood :seperti nk maki2 org x tentu pasal n teranjang


[1]bkn aku x gtau,pepndi r pk gne otak ko...adoi..pnt r aku..plg aku xske mende cm ni..aku pn de perasaan yg perlu aku jge..lme kot aku sabar..asek wat mke..meh r cni..men gle ngn aku..tgk..spe nye ego lg tggi..kuang aja tol..aku wat bebaik,ley wat mke an..xpe2..aku x nk tau g pape g..lantak r..if nk sory bagai.face 2 face r..cm pe je nk gne mende alah ni..ish..

[2]kua ngn asan..tenang kn dri yg agk miserable..adoi..Allah je tau perasaa aku..sket g nk accident kt pudu..jem..x dpt paking..akhir nye..tdo d umah semah..tq makcikn pakcik..akhir nye..kami berdue akhir nye x ingin blek lg..wat skt ati je..

-adios-

Tuesday, January 26, 2010

[t.e.m.a.n]

kawan..
tempat yg kite percayai..
utk kongsi..
rase..rahsia..
tp..
pe hukuman utk meraka yg belot..
terhadap kepercayaan yg telah di berikan.
mungkin..
pulau kn?..
atau..
maafkn?..
manusia selalu wat kesalahan..
patot terima peluang kedua?
bagaimana kalau hati yg tidak dpt terima..
menerima kesalahan..
patot ke jadi hipokrit?
di depan lain..
di belakang lain..
adakah itu yg hendak nye..
tidak..
okay..
bile kite di tempat pemangsa..
adakah kita sggp nk menghadap..
mke2 mangsa kita..
selepas kita tikam??
dunia kian pelik..
dgn kehadiram org2 seperti ini..

p/s :kepada yang berkenaan,sila lah insaf
-adios-

Friday, January 22, 2010

[m.a.a.f]

lately ni,byk sgt mende wat aku pk,asal wujud mende ni..yg wt org pening..gado..tarik muke..

2 intro je...
penat aku nk dgr sume 2 ni..
tp..stil terdgr..
menyampah..meluat..
tp..wt aku nk tau..
pliz..
brambos..
kejap kate 2..
kajap kate ni..
hish..
blah2!!
wt sume menderite..
brambos pliz..

dedicate who like to back stabber..n lidah belit2!!

-adios-